Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Over Passie van de Langstraat

In 2016 al ontstond het idee om een Passie in de Langstraat te organiseren. In 2017 werden de ideeën omgezet in concrete plannen. In april 2017 werd de verhaallijn en het script geschreven voor de eerste Passie van de Langstraat. Bij het script en de verhaallijn werden bijpassende nummers gezocht. Overwegend Nederlandstalige nummers.

Er werd gekozen voor de naam: ‘de Passie van de Langstraat’ verwijzend naar de regio waarin de Passie plaatsvindt namelijk: de Langstraat. 

Verbinden werd een thema in een maatschappij waarin verbinding vaak zo ver weg lijkt. Actuele thema’s aankaarten waar we anno nu tegen aan lopen, het lijdensverhaal vertalen naar het leed van deze tijd. Gecombineerd met muziek en drama. In een modern jasje.

Door wie wordt de Passie van de Langstraat georganiseerd?

De Passie van de Langstraat wordt georganiseerd door Stichting Passie voor de Langstraat.  

Deze werd in 2018 opgericht na het grote succes van de eerste editie.

De stichting staat voor; Theater met een boodschap. We werken vanuit onze kernwaarden; Samen, Betrokkenheid en Verbinding.

Het bestuur wordt gevormd door vier enthousiaste mensen, Ric Jansen (secretaris), Rob Dommisse (penningmeester), Michel Stoops (algemeen/vicevoorzitter) en Gera de Jong (voorzitter)

Stuk voor stuk hebben wij passie voor muziek en vinden we het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Vier mensen met een missie namelijk: meer verbinding creëren in de Langstraat door het organiseren van culturele evenementen met een maatschappelijke boodschap en door activiteiten in de Langstraat te ondersteunen.

Wij geloven in de verbindende kracht van theater met een boodschap die mensen met verschillende achtergronden met elkaar verbindt en samenbrengt. Wij geloven dat verbinding tot stand komt door betrokken te zijn en samen te werken. Alleen ben je sneller.

Samen kom je verder.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren