Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Het evenement

Tijdens de Passie van de Langstraat wordt het lijdensverhaal verteld, vertaald naar de actualiteit anno nu. Het Paasverhaal in een modern jasje. In mei wordt een thema/werkrichting bepaald en op basis daarvan wordt de verhaallijn geschreven en de muziek geselecteerd. 

In 2020 zou worden aangehaakt op het thema 75 jaar bevrijd als land, maar daarnaast ook de stijgende eenzaamheid onder jongeren en het sociale isolement waarin veel jongeren verkeren. De Passie van de Langstraat 2020 zou aandacht schenken aan dit probleem. We leven al 75 jaar in een vrij land. Toch zijn jongeren eenzamer dan ooit. En zitten zij gevangen in een isolement, of depressie en angst. Waardoor zij zich niet vrij voelen. Vrijheid is niet alleen leven in een vrij land. Mensen kunnen zich persoonlijk gevangen voelen om wat voor redenen dan ook.

Er wordt een link gelegd met het lijdensverhaal. De verzetshelden die net als Jezus hun leven gaven voor de vrijheid en stierven, met dat verschil dat Jezus verraden werd door zijn eigen vriend en eenzaam stierf. De eenzaamheid van Jezus wordt gelinkt aan de eenzaamheid die nu wordt ervaren door o.a. jongeren. Sommige jongeren zijn zo eenzaamheid of wanhopig dat ze kiezen voor de dood, om bevrijd te zijn van deze pijn.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren