Over ons

In 2016 al ontstond het idee om een Passie in de Langstraat te organiseren. In 2017 werden de ideeën omgezet in concrete plannen. In april 2017 werd de verhaallijn en het script geschreven voor de eerste Passie van de Langstraat. Bij het script en de verhaallijn werden bijpassende nummers gezocht. Overwegend Nederlandstalige nummers.

Er werd gekozen voor de naam: ‘de Passie van de Langstraat’ verwijzend naar de regio waarin de Passie plaatsvindt namelijk: de Langstraat.

Door wie wordt de Passie van de Langstraat georganiseerd?

De Passie van de Langstraat wordt georganiseerd door stichting Passie voor de Langstraat.

De stichting heeft als doel meer verbinding te creëren in de Langstraat door evenementen en activiteiten te organiseren of te ondersteunen die mensen met verschillende achtergronden verbindt en samenbrengt binnen de Langstraat.

Het evenement moet voor iedereen toegankelijk zijn, jong en oud vanuit die gedachte is de PASSIE4KIDS geboren.

Verbinden werd een thema in een maatschappij waarin verbinding vaak zo ver weg lijkt. Actuele thema’s aankaarten waar we anno nu tegen aan lopen, het lijdensverhaal vertalen naar het leed van deze tijd. Gecombineerd met muziek en drama. In een modern jasje.

De eerste editie van de Passie van de Langstraat was een succes. 

Tot zelfs landelijke media aandacht toe. Vanuit het succes van de eerste editie konden we verder groeien. Enthousiaste partijen hebben zich aangesloten. In oktober is de werkgroep Passie van de Langstraat 2019 voor het eerste bij elkaar gekomen. Diverse partijen hebben hun medewerking toegezegd.  Met elkaar zijn we vol enthousiasme en gedrevenheid aan de slag gegaan. De ideeën zijn eindeloos. Bijzonder om zo met elkaar naar een bijzonder mooi project toe te werken.

Wij kijken vol ‘Passie’ uit naar de tweede editie van de Passie van de Langstraat!